Loading Events
  • This event has passed.

1. ALFA ulična trka Modriča

Modriča, 30.06.2018, 20:00 - 21:30


Opšte informacije:
Sportski događaj „1. ALFA ulična trka Modriča“ je atletska trka u dužini od 10km. Organizator trke je UG „Atletsko rekreativni klub“ Modriča u saradnji sa generalnim sponzorom D.O.O. „ALFA“ Modriča i Opštinom Modriča. Trka se održava u sklopu obilježavanja Dana opštine Modriča.
Dužina trke je 10km, koja se trči u dva kruga po 5km ulicama Modriče. Start/cilj trke je na Trgu dr Milana Jelića. Trka je večernjeg karaktera i trčaće se ulicama Modriče. Pravo učešća imaju svi aktivni i rekreativni sportisti i građani koji pravovremeno izvrše prijavu za učešće na trci.

Mjesto, datum i vrijeme trke:
Mjesto održavanja trke su ulice užeg gradskog jezgra Modriče sa startom i ciljem na Trgu dr Milana Jelića
Termin održavanja: 30.06.2018. godine (subota)
Start : 20:00 časova
Start dječijih trka: 18:30 časova

Trasa trke:
Trka se trči ulicama Modriče u dva kruga po 5km. Trasa je ravna, bez oštrih zavoja i polukružnih okretanja. Staza je u potpunosti osvijetljena, atraktivna, trči se u potpunosti kroz naselje dijelove grada.
Trasa: START – Trg dr Milan Jelić (desno*smijer kretanja*) – Gavrila Principa – Berlinska (Sportska hala – desno) – Stanoja Glavaša (lijevo) – Hajduk Veljka (desno) – Kosovska (desno) – Vidovdanska – Cara Lazara (Palas – desno) – Riste Mikičića (desno) – Vojvode Putnika (autobuska stanica) – Dositeja Obradovića (market Fortuna – lijevo) – Svetosavska – do ukrštanja sa ulicom Gavrila Principa (dupla ulica), zatim lijevo. Istom rutom još jedan krug, a na ponovnom ukrštanju Svetosavske i Gavrila Principa, produžava se pravo ka CILjU koji se nalazi na mjestu starta na Trgu dr Milana Jelića.
Prikaz staze putem GOOGLE MAPS.

Mjerenje vremena i rezultati:
Mjerenje vremena je elektronsko, a startni broj se isključivo stavlja na prsa takmičara i mora biti vidljiv tokom cijele trke. Vremenski limit trke iznosi 90 minuta.
Neslužbeni rezultati trke biće objavljeni neposredno po završetku trke na cilju, kao i na stranici vršioca mjerenja. Pravo na žalbu traje dva sata po objavi neslužbenih rezultata. Nakon isteka prava žalbe, rezultati postaju službeni.

Napomene:
– Takmičari nastupaju na vlastitu odgovornost, bez mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora.
– Takmičar prijavom potvrđuje svoju zdravstvenu sposobnost za takmičenje.
– Takmičari daju saglasnost da organizator može koristititi video i fotogafski materijal snimljen za vrijeme takmičenja u promotivne svrhe.
– Takmičari su dužni strogo se pridržavati službenih oznaka na stazi koje usmjeravaju takmičare, a čine ih smjerokazi, zastavice i plastične trake, kao i pratiti uputstva volontera na stazi, zaduženih za pokazivanje smijera. Zbog pravila trke, lične sigurnosti i sigurnosti ostalih takmičara, strogo je zabranjeno korištenje prečica i staza koje nisu označene.
– Svako odstupanje od službeno označene staze za sobom povlači diskvalifikaciju takmičara što će se konrolisati na određenim tačkama duž staze.

Medicinska zaštita:
Organizator će tokom trke osigurati medicinsku zaštitu, odnosno vozilo hitne pomoći sa medicinskim osobljem.

Okrepne stanice i prehrana:
Na stazi se nalaze dvije okrepne stanice, što u dva kruga čini četiri okrepne stanice. Okrepne stanice se nalaze na drugom/sedmom i četvrtom/devetom kilometru. Okrepna stanica na drugom/sedmom kilometru sadrži vodu, dok okrepna stanica na četvrtom/devetom kilometru pored vode sadrži voće i izotonične napitke. Svi trkači sa vidljivo istaknutim i važećim startnim brojevima imaju pristup okrepnim stanicama.
U ciljnom prostoru učesnike očekuje okrepa u vidu vode, sokova, piva, sendviča, voća.

Pobjednici:
– Ukupni poredak: 1,2. 3. mjesto u obje konkurencije
– Najbrži Modričanin i Modričanka
– Pobjednici starosnih kategodija: do 30 godina, 30-40, 40-50, 50+ u obje konkurencije
– Dječije trke kategorije: 2013. i mlađi, predškolci (2012.), prvi razred, drugi razred, treći razred.

Startnina:
Cijena startnine je 20 KM/11 evra za uplate do 31.05.
Cijena startnine od 01.06. do 23.6. je 25 KM/13 evra
Nakon 23.6. do početka trke učesnici plaćaju startninu u iznosu od 25KM/13 evra, ali organizator ne garantuje da će dobiti puni startni paket i finišersku medalju.
Svima koji uplate startninu do 16.6. na startnom broju će biti ispisano ime.
Učešće na dječijim trkama je besplatno.

Plaćanje startnine (za uplate iz BiH):
Žiro račun: 5620118145342156 , NLB Banka a.d. Banja Luka
Primalac: UG „Atletsko rekreativni klub“ Modriča
Svrha uplate: Kotizacija za uličnu trku
Prilikom uplate obavezno navesti ime i prezime

Startni paket:
– Startni broj sa imenom (za uplate do 10.06.)
– Mjerenje vremena u realnom vremenu
– Obrok i osvježenje nakon trke
– Okrepa tokom utrke
– Dry skin majicu sa logom trke i logom generalnog sponzora
– Dizajnirana finišerska medalja
– Diploma (diplomu u elektronskoj formi trkači mogu skinuti iz tabele sa rezultatima)
– Pokloni sponozora

Preuzimanje startnih paketa i registracija:
O tačnoj lokaciji info centra i termina za preuzimanje startnih brojeva i paketa organizator će blagovremeno obavijestiti učesnike putem objava na web stranici , društvenim mrežama i e-mail-a.
Na dan trke startni paketi se preuzimaju na registracijskom pultu organizatora na startnom mjestu.

Krajnji datum za online prijave: 20.06.2018. (nedjelja)
Nakon ovog datuma prijave su moguće samo putem e-maila ili na telefon organizatora. Organizator ne garantuje da ćete u tom slučaju dobiti službenu majicu trke. Stoga vas pozivamo da se prijavite online, do predviđenog roka.

UG „ARK“ Modriča

UG ARK Modriča