Loading Events
  • This event has passed.

Banja Vrućica 2019.

Teslić, 17.08.2019, 19:00 - 21:00


Trka zdravlja Banja Vrućica 2019, Teslić

”Trka zdravlja”  sastoji se od dvije trke i to: trke na 10km i trke na 5 km, kao i  „Fun Run“-a na kratkoj stazi od 800m.

”Trka zdravlja” je sportski događaj međunarodnog karaktera, koji ima za cilj da promoviše zdravlje i akitivan životni stil, te da obogati turističku ponudu ZTC ”Banja Vrućica”.

”Trka zdravlja”  sastoji se od dvije trke i to trke na 10km i 5 km, kao i  „Fun Run“-a na kratkoj stazi. Trke na 5 km i 10 km  namijenjene su profesionalnim trkačima i trkačima rekreativcima, a „Fun Run“ je namijenjen svim zainteresovanim, i djeci i odraslim.

”Trka zdravlje”  obogaćena je i popratnim sadržajima, kao što je obilazak kompleksa i večera za trkače. Nakon trke za sve koji su na direktan ili indirektan način sudjelovali u projektu, trkače,organizatore, volontere, goste i navijače biće organizovan muzički party.

Ovaj projekat ”Trka zdravlja” prepoznat je i od strane Ministarstva za porodicu, omladinu i sport, te će Ministarstvo ove godine, biti pokrovitelj ovog projekta. ZTC „Banja Vrućica“ kao specijalna bolnica za liječenje, prevenciju i rehabilitaciju kardiovaskularnih i reumatskih oboljenja, a smještena u prekrasnom prirodnom ambijentu nadomak Teslića,  pokazala se idealnim mjestom za organizaciju ovog sportskog događaja.

Opis staze:

Atraktivna staza od 5km proteže se kroz najljepše dijelove kompleksa. Staza trkačima pruža priliku da na pravi način upoznaju čari i prirodni ambijent Banje Vrućice. Ona trkače vodi kroz parkove, šumu, proteže se obalom Jelić potoka, te čak omogućava trkačima okrepu na izvoru prirodne mineralne vode. Staza je dinamična, i trkačima pruža priliku kako trčanja po ravnim uređenim šetalištima unutar Kompleksa, uključujući i „Stazu ljubavi“, tako i trčanje makadamskom Kardio stazom koja je svojevrstan izazov za učesnike trke jer je nešto zahtjevnija, obzirom da prolazi kroz brdoviti dio kompleksa „Banja Vrućica“. Start i cilj su planirani ispred hotela Kardial, kao centralne tačke i najatraktivnijeg hotela „Banje Vrućice“.

Trka zdravlja Banja Vrućica 10km

Start: 2019-08-17 19:00:00
Cijena/kotizacija: 20BAM
Opis trke 10km:

–  dužina staze: 10 km, koji se trče u dva kruga po označenoj stazi oko i unutar kompleksa ZTC Banja Vrućica

–  start: Hotel Kardial, 17. avgusta 2019. godine u 19:00h

–  cilj: Hotel Kardial

– okrepne stanice: 4 (dvije po krugu)

– vremenski limit: 90 minuta

Trka zdravlja Banja Vrućica 5km

Start: 2019-08-17 19:00:00
Cijena/ kotizacija: 20BAM
Opis trke 5km:

– dužina staze: 5 km koji se trče po označenoj stazi oko i unutar kompleksa ZTC Banja Vrućica

– start: Hotel Kardial, 17. avgusta 2019. godine u 19:00 h

– cilj: Hotel Kardial

– okrepne stanice: 2 (dvije)

– vremenski limit: 60 minuta

Fun Run 800 m

Prijave za učešće na “Fun Run”  trci  vrše se na dan trke na licu mjesta, bez potrebne prethodne online prijave.

Startnina:

Cijena startnine za obje trke je 20 KM/11 Eura, a  prijave su otvorene do 14.08.2019. godine.
Grupama od 10+ članova, kao i svima koji se prijavljuju preko prijateljskih klubova ili trkačkih grupa odobravamo 25% popusta (Startnina:15 KM)

Prijave za za učešće na “Fun Run” trci  vršiće se na dan trke na licu mjesta, bez potrebne prethodne internet prijave.

Plaćanje startnine:

Za uplate iz BiH :

Žiro račun:567-543-11003796-43 Sberbank

Svrha uplate: Kotizacija za Trku zdravlja

Primalac: ZTC Banja Vrućica

Prilikom uplate obavezno navesti ime i prezime

NAPOMENA: Ukoliko se uplata vrši za više takmičara, molimo da se u polju ”Svrha uplate” navedu njihova imena ili da se potvrda uplate i popis učesnika dostave organizatoru.

Preuzimanje startnih paketa i registracija:

Informacije o trci na: e-mail: trka.zdravlja@banja-vrucica.com ili putem Facebook-a

Na dan trke startni paketi se preuzimaju na registracijskom pultu organizatora. Krajnji datum za online prijave i uplatu je 14.08.2019.

Nakon ovog datuma prijave su moguće samo putem e-maila ili na telefon organizatora. Organizator ne garantuje da ćete u tom slučaju dobiti službenu majicu trke. Stoga vas pozivamo da se prijavite online i izvršite uplatu , do predviđenog roka.

Napomene:
Takmičari nastupaju na vlastitu odgovornost, bez mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora.
Takmičar prijavom potvrđuje svoju zdravstvenu sposobnost za takmičenje.
Takmičari daju saglasnost da organizator može koristititi video i fotogafski materijal snimljen za vrijeme takmičenja u promotivne svrhe

Takmičari daju saglasnost da organizator može imati pristup i vršiti obradu njihovih ličnih podataka u svrhu evidencije registracije učesnika, evidentiranja i objave rezultata trke .
Takmičari su dužni strogo se pridržavati službenih oznaka na stazi koje usmjeravaju takmičare, a čine ih smjerokazi, zastavice i plastične trake, kao i pratiti uputstva volontera na stazi, zaduženih za pokazivanje smijera. Zbog pravila trke, lične sigurnosti i sigurnosti ostalih takmičara, strogo je zabranjeno korištenje prečica i staza koje nisu označene.
Svako odstupanje od službeno označene staze za sobom povlači diskvalifikaciju takmičara što će se konrolisati na određenim tačkama duž staze.
Organizator će tokom trke osigurati medicinsku zaštitu, odnosno vozilo hitne pomoći sa medicinskim osobljem.

Informacije o trci na:
e-mail: trka.zdravlja@gmail.com
Facebook stranica trke: www.facebook.com/trkazdravlja
Instagram: Trka zdravlja Banja Vrućica
Kontakt telefon: 065/746-563

ZTC “Banja Vrućica”