Loading Events

Bilećki polumaraton 2019.

Bileća, 02.11.2019, 11:00 - 14:00


BILEĆKI MEĐUNARODNI POLUMARATON – prvi i jedini polumaraton u srcu naše Hercegovine.
“Trčanje vrata zdravlju otvara, trčite u gradu sa dva oskara!”

Organizaror trke je Opština Bileća, a suorganizatir, idejni tvorac i nosilac tehničke realizacije trke je Zavičajni klub “Osvit” Bileća.

Bilećka staza je duga 21.1 km i trči se najljepšim dijelovima grada. Strat i cilj trke su u centru grada, a trči se između znamenitih parkova, ulicama “kamenih kuća”, dijelovima predgrađa, obalom Bilećkog jezera – vodom najbogatijeg jezera na Balkanu, pored najčuvenije kasarne Evrope u kojoj je bila Škola rezervnih oficira pješadije.
Polumaraton se trči dva kruga od po 10.55 km.

Dragi prijatelji, trčeći ulicama Bileće postajete dio njene izuzetno bogate sportske istorije, dio njene znamenitosti i života grada koji je iznjedrio dva dobitnika filmskog oskara, plejadu pisaca koju predvodi Momo Kapor, doajene filmske umjetnosti sa Emirom Kusturicom na čelu, vrhunske sportiste čija je prva perjanica najbolja odbojkašica svijeta Tijana Bošković.

PRIJAVE I KOTIZACIJE:
Za trkače iz BIH, potrebno je uplatiti 30 KM na žiro račun Zavičajnog kluba “Osvit” Bileća br. 5520030002436168 (Addiko bank) sa naznakom 3. Bilećki međunarodni polumaraton.
Za trkače iz Srbije i Crne Gore, obezbeđen je prevoz i smeštaj, a svi detalji za prijavu se nalaze na sledećem FORMULARU. Popunjavanjem ovog obrasca nije potrebno popuniti i zvanični prijavni formular.

Uplate do 20. oktobra podrazumevaju majice u startnom paketu. DOĐI I UZMI STARTNI BROJ, BILEĆA TRČI TREĆI MARATON SVOJ!!!

Zavičajni klub “Osvit”

Tel: +387 65 349956
E-mail: ljumo@osvit.info
www.osvit.info