Loading Events
  • This event has passed.

Bjelasica Ultra Trail 2019.

Kolašin, 17.08.2019, 07:00 - 18.08.2019, 00:00


U eri modernih tehnologija, brzog načina života i velikog stresa, često se pitamo šta možemo da uradimo da popravimo kvalitet svog života. Prvo je potrebno da odgovorimo na neka pitanja:
– Da li imate dovoljno vremena za sebe?
– Da li ste zadovoljni kvalitetom svog života?
– Da li se možete sjetiti kad ste poslednji put stvorili neku zdravu naviku?

Ako je odgovor “ne”, krajnje je vrijeme da se više posvetite sebi i promijenite svoje navike. Jedan od načina je da počnete da trčite. Trčanje je sport koji ima najveću ekspanziju u svijetu i nije čudo ako uzmemo u obzir koliko benefita i pozitivnih efekata na cijelo tijelo donosi.

Trail predstavlja kombinaciju trčanja, a tamo gdje ima strmih nagiba i planinarenje. Broj organizovanih staza je porastao u proteklih nekoliiko godina širom svijeta.

Bjelasica Ultra Trail Bjelasica Ultra Trail

Sve je veći broj ljudi koji su shvatili značaj trčanja u prirodi i odlučuju se za ovaj sport. Kao primarne razloge za preferiranje traila, trkači često navode manji uticaj udara na tijelo u odnosu na trčanje na putu, kao i prelijepe predjele i neurbanu sredinu kroz koju se trči.

Zbog svega ovoga odlučili smo da organizaciju jedne od prvih trail trka u Crnoj Gori smjestimo na planinu Bjelasicu i time stavimo akcenat na turistički potencijal Bjelasice i Kolašina ali i na promociju zdravih stilova života.

Bjelasica ultra trail” manifestacija će biti organizovana 16-18. avgusta 2019. godine.

Organizatori su pripremili tri trke (58k, 37k, 9k) koje prolaze kroz jedan od najljepših predjela na Balkanu. Važno je napomenuti da se trke od 58k i i 37k boduju sa ITRA kvalifikacionim bodovima.

Učešćem na trailu, takmičari će biti u prilici da trče kroz jednu od tri preostale prašume u Evropi (Biogradska gora), da se dive ljepoti nekoliko planinskih jezera (Biogradsko, Šiško, Ursulovačko) ali i da uhvate predah u jednom od tradicionalnih bjelasičkih katuna (Vranjak i Goleš).

Prva trka od 58km, namijenjena je profesionalnim trkačima koji se aktivno bave ovim sportom, druga od 37km rekreativnim trkačima koji planiraju da pomjere svoje granice, a treća trka od 9km porodicama i svim ostalim učesnicima koji za cilj imaju da provedu kvalitetno vrijeme u prirodi.

Prva stvar koju treba da uradite posle čitanja ovog teksta je da se prijavite na jednu od trka a zatim da krenete sa spremanjem za iste.

Kolašin vas čeka!

Bjelasica Ultra Trail