Loading Events
  • This event has passed.

Čačanski polumaraton 2019.

Čačak, 15.09.2019, 10:00 - 13:00


NAJAVA DOGAĐAJA

Okupljeni u grupu entuzijasta i ljubitelja sporta “Udruženje Čačana u Čačku”, u saradnji sa atletskim klubom “ČAAK” i lokalnom samoupravom, ojačani uspešnom organizacijom ‘’Trkače ” i Prvenstva Srbije u planinskom trčanju, nastavljamo tamo gde smo stali. Nameravamo da smestimo naš grad na atletsku mapu Evrope I sveta, zato bismo želel da se oprobamo u organizaciji još ozbiljnije manifestacije – prvog polumaratona ikad održanog u našem gradu. S obzirom da je polumaraton ozbiljan ispit i za profesionalne dugoprugaše, ni ovaj put nismo zaboravili na manje spremne ljubitelje sporta i rekreativce, za koje je planirana trka zadovoljstva na 5 km i trka na 10 km, a posebno mesto u okviru manifestacije predviđeno je za decu, kroz Trku đaka prvaka. Kroz dve godine postojanja izrasli smo u ozbiljnu i društveno odgovornu organizaciju, koja se brine o potrebama svih građana, pa i osoba ometenih u razvoju, za koje smo takođe organizovali trku na 200 m pod sloganom ‘’Zajedno do cilja”, iz koje će svi izaći kao pobednici.

Dobrodošli na 1. ČAČANSKI POLUMARATON !

ORGANIZATORI MANIFESTACIJE

– Udruženje Čačana u Čačku
– Atletski klub “ČAAK”
– grad Čačak
– Sportski savez grada Čačka

STAZA

Mesto događaja: Čačak. Sve trke startuju ispred restorana “Proleće” u centru grada, osim trke đaka prvaka i osoba sa smetnjama u razvoju, koji startuju ispred kafića “Srce”.
Start – Restoran “Proleće” – Ulica župana Stracimira (pored zgrade Gradske uprave i Ekonomske škole) – Pošta – Ulica Svetog Save – tabla hotel Morave, pa do kružnog toka kod hotel “Morave” – Bulevar Vuka Karadžića (do perionice Hobotnica) – okretnica kod picerije “Svan”, gde se nalazi prva okrepna stanica – natrag Bulevarom Vuka Karadžića duž Nemanjine ulice – skretanje u Birčaninovu ulicu – Ulica dr Dragiše Mišovića ka Ulici Cara Lazara – Ulica Devet Jugovića – Ulica dr Jaroslava Kuželja – restoran “Proleće” – Cilj.

KARAKTERISTIKE STAZE

– Sertifikovana od strane predstavnika AIMS/ IAAF i za polumaraton i za trku na 10 km;
– Jasno obeležena;
– Maksimalno prohodna i bezbedna;
– Duž staze raspoređeni su pripadnici policije i licencirana obezbeđenja, redari, volonteri, atletske sudije;
– Prateća vozila hitne pomoći i policije;
– Okrepne stanice sa vodom, voćem;
– Kontrolne stanice jasno obeležene na samoj mapi trke.

PREDVIĐENE TRKE

– 09:15 Trka đaka prvaka – 200m (bez kotizacije, učenici prvog razreda osnovne škole)
– 09:30 Trka osoba sa smetnjama u razvoju – 200m (bez kotizacije)
– 10:00 Trka zadovoljstva – 5 km (kotizacija 600 din, limit 1.5 h)
– 10:00 Trka na 10 km (kotizacija 1300 din, limit 1.5 h)
– 10:00 Polumaraton – 21.097 km (kotizacija 1300 din, limit 3 h)

STARTNI PAKET

– Trka zadovoljstva: kesa, startni broj, energetsko piće, okrepa na stazi, finiserska medalja (za uplate do 05.09.2019.)
– 10 km / Polumaraton: kesa, startni broj, energetsko piće, okrepa na stazi,finiserska medalja, dry skin majica (za uplate do 05.09.2019.) – pregled veličina

NAGRADE

– Finišerske medalje
– Digitalne diplome
– Pehari za najbolje

INSTRUKCIJE ZA UPLATU

– Primalac: Udruženje Čačana u Čačku
– Adresa: Živote Mladenovića 5
– Svrha: Polumaraton – startnina
– Iznos: Zavisno od trke
– Račun: 170-0030039404000-18, UniCredit Bank
– Poziv na broj: Broj telefona

PRIJEMNI CENTAR

Dom kulture Čačak – preuzimanje učesničkih paketa, info pult Polumaratona, izjava o učestvovanju u trci na sospstvenu odgovornost, a za maloletna lica saglasnost potpisuje roditelj.
Sve informacije o polumaratonu možete pronaći na zvaničnoj internet strani Udruženja Čačana u Čačku (www.cacaniucacku.rs).

Udruženje Čačana u Čačku