Loading Events
  • This event has passed.

Svilajnački polumaraton 2019.

Svilajnac, 13.10.2019, 10:00 - 13:00


OPŠTE INFORMACIJE

– Prijave se otvaraju: 01.07.2019. godine.
– Krajnji rok za prijavu: 01.10.2019. godine.
– Organizator manifestacije: ARK „Duge staze“ Svilajnac
– Podrška: Opština Svilajnac; Sportski savez opštine Svilajnac; Prirodnjački centar Svilajnac; Volonteri Poljoprivredno-veterinarske škola Svilajnac i Crvenog krsta Svilajnac, KUD “Sinđelić”.
– Mesto događanja: Svilajnac.
– Trke predviđene manifestacijom: Polumaratonska trka (21,1 km, limit 3h) i Trka zadovoljstva (5,28 km, limit 1h).
– Satnica starta trka: Obe trke startuju u 10h u ul. Svetog Save, kod Parka evropskog prijateljstva.

STAZA

Staza je sertifikovana, ravna, bezbedna, jasno obeležena, idealna za postizanje ličnih rekorda. Duž staze nalaze se pripadnici policije i licenciranog obezbeđenja, redari-volonteri, volonteri Crvenog krsta Svilajnac, kao i sudije. Biće obezbeđena vozila policije i Hitne pomoći. Tri okrepne stanice na 2 km. Svaka okrepa imaće voće. Staza ima četiri ponavljanja.
Trči se sledećim ulicama: start trke kod Parka evropskog prijateljstva u ulici Svetog Save, zatim Trg heroja, Hajduk Veljkova, Nadežde Petrović, Milosava Zdravkovića Resavca, deo ulice Braće Protić, Milice Marković, deo ulice Stevana Sinđelića, Kneza Lazara, Cara Dušana i Radomira Bisića, do cilja koji se nalazi na mestu starta trke.

STARTNI PAKET

Za takmičare u polumaratonskoj trci: kesa polumaratona, Dry Skin majica, startni broj, elektronsko merenje vremena, čipovani broj, finišerska medalja, online diploma, okrepa na stazi i cilju, bon za ručak, piće (pivo/sok), bonžita i krem-bananica i ulaznica za obilazak Prirodnjačkog centra Svilajnac.
Za takmičare u Trci zadovoljstva pripremljen je prikladni startni paket (startni broj prilikom prijavljivanja u Prijavnom centru i finišerska medalja).

PRIJEMNI CENTAR

Prijemni centar za takmičare biće Hala sportova u Svilajncu u ulici Kralja Petra I, gde će se nalaziti svlačionice i garderoba i biće pod konstanim nadzorom organizatora. Obezbeđen je parking na tri lokacije: ul. Kralja Petra I (kod zgrade Crvenog krsta), kod Prirodnjačkog centra Svilajnac i kod Doma zdravlja Svilajnac. Parking je besplatan i pod nadzorom pripadnika obezbeđenja koji mogu da vas upute na Prijemni centar i dati vam sve potrebne informacije. Preuzimanje startnih paketa u subotu od 17 do 20h i u nedelju od 7 do 9:30h. Za učešće maloletnih lica potpisuju roditelj ili staratelj ili prilažu pismenu saglasnost.

NAGRADE

Za najuspešnije takmičare/ke predviđene su sledeće nagrade:
– Polumaratonska trka: pehari za pobednike u muškoj i ženskoj apsolutnoj, 40+, 50+ i 60+ kategoriji.
– Trka zadovoljstva: pehari za pobednike u muškoj i ženskoj kategoriji.
Finišeri u obe trke dobijaju učesničku medalju.

UPLATA STARTNINE

– Svrha uplate: Uplata startnine
– Primalac: ARK Duge staze, Svilajnac
– Adresa: Kriva čaršija, TC “Evropa”, lokal 15 28a, 35210 Svilajnac
– Iznos: 1.000 RSD
– Žiro račun: 160-492485-28
– Poziv na broj: Broj telefona

ARK “Duge staze”

Matični broj: 28707797
PIB: 110277767
Tekući račun: 160-492485-28