Loading Events
  • This event has passed.

Trebinje Vertikal 2019.

Trebinje, 16.03.2019, 10:00 - 13:00


Trebinje Vertikal – Trka u kamenu 2019

Nakon uspješnog organizovanja tri izdanja trke “Trebinje Vertikal- Trka u kamenu”, obavještavamo vas da će se u organizaciji PD “Vučji zub” po četvrti put održati ova sportska manifestacija. Trka će se u muškoj i ženskoj konkurenciji, održati 16. marta 2019.god. (subota) sa početkom u 10,00 časova. Start trke je kao i predhodnih godina kod Perovića/Arslanagića mosta. Učesnike trke očekuju vrijedne novčane, robne nagrade, trofeji, kao i vikend za dvoje u hotelu Leotar. Važno je napomenuti da se zainteresovani takmičari moraju prijaviti i uplatiti kotizaciju najkasnije do 06.03. do 24 čas.
Trebinjski Vertikal kreće sa obale rijeke Trebišnjice (274m/nv), pored Perovića-Arslanagića mosta, a cilj trke ja na vrhu planine Leotar. (1228m/nv). Radi se o jednoj od disciplina u tzv. nebeskom trčanju – Vertikalni kilometar (Vertical Kilometer). Trke sa 1.000 metara ukupnog vertikalnog uspona preko različitog terena sa značajnim nagibom, ali koje ne prelaze dužinu od 5 kilometara uz dozvoljeno odstupanje od 5%. Dužina naše uglavnom krševite staze je 5200m dok visinska razlika iznosi oko 960m, na samim smo granicama za jedan Vetikal. 🙂
Nadamo se da će trka u kamenu i ove godine privući veliki broj trebinjaca i takmičara iz regiona, DA SMO ZDRAVO!

UPUSTVO ZA TAKMIČARE

Način registracije i cijena kotizacije:

VAŽNO – u prijavi navesti važeću email adresu na koju ćete dobiti finalne instrukcije-
Prijava znači samo privremenu rezervaciju mjesta na trci. Nakon prijave potrebno je izvršiti uplatu od 25KM na ŽR: 5517002203963694 (UniCredit Bank, a.d. Banja Luka , poslovna jedinica Trebinje). Primalac: Planinarsko društvo “Vučji zub”. Svrha uplate: Kotizacija za trku Trebinje Vertikal. Iz inostranstva sve uplate biće izvršene u dogovoru sa organizatorom, a kontakte za uplate šaljemo individualno zainteresovanim trkačima. Trkači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske će dobiti posebne račune za uplatu kotizacije radi manjih troškova. Rok za uplate je 06.03. srijeda do 24 čas. Poslije ovog roka moguće je prijaviti se na dan trke kada uz punu uplatu ne garantujemo startni paket. – Nakon uplate vaše mjesto na trci je obezbjeđeno!

Startni paket uključuje:
– Elektronsko mjerenje vremena
– Kvalitetnu aktivnu majicu- Unikatnu finišer medalju
– Ručak nakon trke
– Jednu konzumaciju u kafe baru Azaro
– Stari grad

Nagrade:
Obezbjeđene su novčane nagrade u iznosu od po 200KM (100€) za pobjednike u muškoj i ženskoj kategoriji. Za druga mjesta obezbjedili smo poklon aranžman- vikend za dvoje u hotelu Leotar, a trećeplasirani će dobiti prigodne poklone.
Takođe smo se odlučili da posebnim medaljama nagradimo učesnike starije od 50 godina.

Pravila i obaveze takmičara:
– Molimo vas da vodite računa o prirodi. Ne bacajte smeće.
– Poštujte druge trkače, volontere i policiju, oni su tu da vam pomognu
– U planinama vremenski uslovi se mjenjaju brzo, nosite vjetrovku.
– U slučaju nezgode i povrede drugog trkača, obavezni ste da pomognete dok pomoć ne stigne.
– Upotreba treking štapova je dozvoljena.
– Na stazi će biti dvije okrepne stanice sa vodom i voćem, na sredini i na kraju staze- cilju.
– Prijave takmičara biće organizovane u hotelu Leotar od 8:00 čas. do 9:00 čas. na dan trke. U tom periodu će se preuzeti startni brojevi, majice kao i vaučeri za ručak i konzumaciju. Na ovom mjestu moći ćete predati lične stvari koje će Vas čekati na cilju trke, a koje ćete morati preuzeti
– Takmičari će se vraćati sa Leotara po instrukcijama organizatora a najvećim dijelom istom stazom kojom su izašli na vrh/cilj.
– Trka počinje u 10:00 čas. Dok se povratak svih takmičara na start očekuje oko 13:30 čas. a odmah zatim i odlazak u hotel Leotar – na dodjelu nagrada i zajednički ručak (14:00čas.)
– Svi takmičari su dužni da potpišu izjavu da učestvuju na ličnu odgovornost. Za takmičare mlađe od 18 godina obavezno je odobrenje roditelja/staratelja koje možemo poslati mejlom ili da odobrenje potpiše roditelj/staratelj prilikom prijave.

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Startno mjesto (Perovića/Arslanagića most)

2. Hotel Leotar (prijave, ručak, dodjela finišer medalja i nagrada)

3. Kafe bar Azaro – Stari grad (besplatna konzumacija)

Vremenski limit za finišersku medalju je 2h

Organizator je zbog nepredviđenih događaja i u slučaju više sile u mogućnosti promjeniti datum trke, promjeniti rutu trke ili krajnje odložiti trku.

PD “Vučji zub”