Loading Događaji
  • This događaj has passed.

Banja Vrućica 2018.

Teslić, 18.08.2018, 19:00 - 20:30


Trka zdravlja…
– … je sportski događaj međunarodnog karaktera, koji ima za cilj da obogati turističku ponudu ZTC ”Banja Vrućica” i promoviše zdravlje i aktivan životni stil.
– … sastoji se od dvije trke na 10km i 5 km, kao i „Fun Run“-a na kratkoj stazi. Trke na 5 i 10 kilometara namjenjene su profesionalnim trkačima i trkačima rekreativcima, a „Fun Run“ je namjenjen za sve zainteresovane, i djecu i odrasle, a posebno za goste ZTC Banja Vrućica, kao jedna sasvim nova aktivnost, rekreativnog, turističkog, ali i takmičarskog karaktera.
– … obogaćena je i popratnim sadržajima, kao što je obilazak kompleksa i večera za trkače. Nakon trke za sve koji su na direktan ili indirektan način sudjelovali u projektu, trkače,organizatore, volontere, goste i navijače biće organizovan muzički party.
ZTC „Banja Vrućica“ posjeduje otvoreni i zatvoreni bazen, kao i wellness centar, koji učesnici trke, ali i oni koji budu tu da pruže podršku, mogu iskoristiti za opuštanje i rekreaciju, kako prije, tako i nakon događaja.
Ovaj projekat ”Trka zdravlja” prepoznat je i od strane Ministarstva zdravlja Republike Srpske, te će Ministarstvo biti pokrovitelj ovog projekta. ZTC „Banja Vrućica“ kao specijalna bolnica za liječenje, prevenciju i rehabilitaciju kardiovaskularnih i reumatskih oboljenja idealnim mjestom za organizaciju ovog velikog događaja.

Opis staze
Atraktivna staza od 5km proteže se kroz najljepše dijelove kompleksa. Staza trkačima pruža priliku da na pravi način upoznaju čari i prirodni ambijent Banje Vrućice. Ona trkače vodi kroz parkove, šumu, proteže se obalom Jelić potoka, te čak omogućava trkačima okrijepu na izvoru prirodne mineralne vode. Staza je dinamična, i trkačima pruža priliku kako trčanja po ravnim uređenim šetalištima unutar Kompleksa, uključujući i „Stazu ljubavi“, tako i trčanje makadamskom Kardio stazom koja je svojevrstan izazov za učesnike trke jer je nešto zahtjevnija obzirom da prolazi kroz brdoviti dio kompleksa „Banja Vrućica“. Start i cilj su planirani ispred hotela Kardial, kao centralne tačke i najatraktivnijeg hotela „Banje Vrućice“.
Opis trke 10km:
– dužina staze: 10 km dva kruga po označenoj stazi oko kompleksa ZTC Banja Vrućica
– start: Hotel Kardial, 18. avgusta 2018. godine u 19:00h
– cilj: Hotel Kardial
– okrijepne stanice: 4 (dvije po krugu)
– vremenski limit: 90 minuta
Opis trke 5km:
– dužina staze: 5 km
– start: Hotel Kardial, 18. avgusta 2018. godine u 19:00 h
– cilj: Hotel Kardial
– okrijepne stanice: 2 (dvije)
– vremenski limit: 60 minuta
Startnina za obe trke iznosi 20 KM.

Mjerenje vremena i rezultati
Mjerenje vremena je elektronsko, a startni broj se isključivo stavlja na prsa takmičara i mora biti vidljiv tokom cijele trke. Vremenski limit trke iznosi 60 minuta.
Neslužbeni rezultati trke biće objavljeni neposredno po završetku trke na cilju, kao i na stranici vršioca mjerenja. Pravo na žalbu traje dva sata po objavi neslužbenih rezultata. Nakon isteka prava žalbe, rezultati postaju službeni.

Napomene
– Takmičari nastupaju na vlastitu odgovornost, bez mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora.
– Takmičar prijavom potvrđuje svoju zdravstvenu sposobnost za takmičenje.
– Takmičari daju saglasnost da organizator može koristititi video i fotogafski materijal snimljen za vrijeme takmičenja u promotivne svrhe.
– Takmičari su dužni strogo se pridržavati službenih oznaka na stazi koje usmjeravaju takmičare, a čine ih smjerokazi, zastavice i plastične trake, kao i pratiti uputstva volontera na stazi, zaduženih za pokazivanje smijera. Zbog pravila trke, lične sigurnosti i sigurnosti ostalih takmičara, strogo je zabranjeno korištenje prečica i staza koje nisu označene.
– Svako odstupanje od službeno označene staze za sobom povlači diskvalifikaciju takmičara što će se konrolisati na određenim tačkama duž staze.

Medicinska zaštita
Organizator će tokom trke osigurati medicinsku zaštitu, odnosno vozilo hitne pomoći sa medicinskim osobljem.

Okrepne stanice i prehrana
Na stazi se nalaze jedna okrepne stanica i osvježenje na kraju trke. Okrepna stanice se nalaze na polovini trke u blizini spomenika Krilo. Okrepna stanica sadrži vodu voće . Svi trkači sa vidljivo istaknutim i važećim startnim brojevima imaju pristup okrepnim stanicama.
U ciljnom prostoru učesnike očekuje okrepa u vidu vode, sokova, piva, sendviča, voća.

Pobjednici
– Ukupni poredak za trku na 10 km: 1,2. 3. mjesto u obje konkurencije
– Pobjednici trke na 5 km u obje kategorije
– Najbrži Teslićanin
– Pobjednici starosnih kategodija: do 30 godina, 30-50, 50+ u obje konkurencije, dobijaju nagrade ZTC Banja Vrućica
– Fun Run pokloni iznenađenja

Startnina
Cijena startnine za obje trke je 20 KM/11 evra
Nakon 12.8. do početka trke učesnici plaćaju startninu u iznosu od 20KM/11 evra, ali organizator ne garantuje da će dobiti puni startni paket i finišersku medalju. Učešće na Fun Runu trci je 5 KM i uplaćuje se na dan trke na licu mjesta, bez potrebne predhodne prijave.

Plaćanje startnine
– Žiro račun:567-543-11003796-43 Sberbank
– Svrha uplate: Kotizacija za Trku zdravlja
– Primalac: ZTC Banja Vrućica
– Prilikom uplate obavezno navesti ime i prezime

Startni paket
– Startni broj
– Mjerenje vremena u realnom vremenu
– Večera i osvježenje nakon trke
– Okrepa tokom utrke
– Majicu sa logom trke i logom generalnog sponzora
– Dizajnirana finišerska medalja
– Diploma (diplomu u elektronskoj formi trkači mogu skinuti iz tabele sa rezultatima)
– Pokloni sponozora
– Popust na pogodnosti TZC – naknadno

Preuzimanje startnih paketa i registracija
Informacije o trci na: e-mail: trka.zdravlja@banja-vrucica.com ili putem Facebook-a
Na dan trke startni paketi se preuzimaju na registracijskom pultu organizatora u hotelu Kiseljak.
Krajnji datum za online prijave: 12.08.2018.
Nakon ovog datuma prijave su moguće samo putem e-maila ili na telefon organizatora. Organizator ne garantuje da ćete u tom slučaju dobiti službenu majicu trke. Stoga vas pozivamo da se prijavite online, do predviđenog roka.

ZTC “Banja Vrućica”